OVER PROFILE STACCATO FILMS

Staccato Films produceerde en co-produceerde achttien lange speelfilms en documentaires. Vanuit Amsterdam door Emjay Rechsteiner en vanuit New York door Karen Jaroneski.

Samen met Corsan en Corrino produceerde Staccato de grote internationale speelfilm THE DEVIL’S DOUBLE. Regisseur is Lee Tamahori (James Bond’ DIE ANOTHER DAY, ONCE WERE WARRIORS) met hoofdrollen voor Dominic Cooper (MAMA MIA!) en Ludivine Sagnier (SWIMMING POOL, 8 FEMMES) en een belangrijke rol voor Mimoun Oaïssa (HET SCHNITZELPARADIJS). De film gaat begin 2011 in première.

Op IDFA 2010 ging de Sci-Fi documentaire THE TERRESTRIALS in première (regie René Daalder).

DE PUNT (2009, regie Hanro Smitsman, in co-productie met Guapo en de Evangelische Omroep) over de tweede Molukse treinkaping was de best bekeken telefilm ooit. Met de veelbekroonde telefilm SUZY Q (1999, co-productie VPRO) stond Emjay Rechsteiner aan de wieg van de carrières van Carice van Houten en regisseur Martin Koolhoven. MOONLIGHT (2003, regie Paula van der Oest, co-productie VARA) won Best European Film of the Year op het Hollywood Film Festival. Oscar-inzending PAULINE & PAULETTE (2001, regie Lieven Debrauwer, in co-productie met K-Line en NCRV) won de publieksprijs op het filmfestival van Cannes. BUENOS AIRES VICE VERSA (regie Alejandro Agresti) werd in 1997 geselecteerd voor Certain Regard op het filmfestival van Cannes. Op het filmfestival van Venetië in 2004 opende CONFITUUR (regie Lieven Debrauwer, in co-productie met K-Line en MAX) de Giornati degli Autori. Rechsteiner is o.a. executive producer van GANGSTERBOYS (2010, regie Paul Ruven, productie Dutch Mountain); producent van SPORTMAN VAN DE EEUW (2006, regie Mischa Alexander, in co-productie met PV Pictures en Omrop Fryslân); associate producer van FLIRT (2005, regie Jaap van Eyck, productie Corrino); producent van THE EMPEROR'S WIFE (2003, regie Julien Vrebos, in co-productie met Fu Works en AVRO), co-producent van TOTAL LOVE (2000, met Herman Brood); producent van WALHALLA (1995, regie Eddy Terstall, co-productie Veronica), en producent van DE NACHT VAN DE WILDE EZELS (1989, regie Pim de la Parra). Staccato produceerde ook talloze commercials, een tweetal bekroonde voorlichtingsfilms en een audio-CD (met Raymond van het Groenewoud).

Emjay Rechsteiner is opgeleid als mediahistoricus en filmmaker. Na zijn studies geschiedenis en communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en het behalen van het International Diploma of Advertising studeerde Rechsteiner aan de New York School of Visual Arts (filmacademie), de Media Business School en het Binger Film

Instituut. Hij was juryvoorzitter van het Nederlands Film Festival en geeft gastcolleges aan filmscholen en universiteiten in Europa en de VS. Recent is hij aangesteld als Conservator Hedendaagse Nederlandse Film bij EYE Film Instituut Nederland.

Karen Jaroneski heeft een BFA in Broadcasting. Ze werkte in New York bij Lintas en diverse productiemaatschappijen. Jaroneski produceerde o.a. de speelfilms ANOTHER GAY MOVIE, SORRY HATERS (hoofdrollen Robin Wright Penn en Abdellatif Kechiche), WALHALLA en GYPSY 83. Als co-producer of associate producer werkte ze o.a. aan EDGE OF SEVENTEEN, SOMEWHERE IN THE CITY en Paul Ruven's SAHARA SANDWICH.